Jurnalul mireselor moderne

Gânduri către prietenele mele necăsătorite

Gânduri către prietenele mele necăsătorite

Fetelor,

Să nu aveţi aşteptări de la căsătorie. Nu speraţi că un act şi o petrecere mare vă va împlini sufleteşte şi veţi fi găsit cheia fericirii. Nici măcar statutul de femeie măritata nu o va face. Dacă relaţia de dinainte de căsătorie nu e ceea ce îţi doreşti, după căsătorie, nu va fi mai bine. Deloc.

nu vă căsătoriţi doar de dragul nunţii. Multe dintre voi aşteptaţi ziua nunţii voastre, deja ştiţi cum va arăta rochia, tortul, coafura şi locaţia. De dragul acelei zile faceţi compromisul de a avea alături de voi, ca viitor soţ, un om care nu vi se potriveşte şi nu vă face fericite.

Nu grăbiţi omul de lângă voi. Majoritatea dintre voi sunteţi cuplate şi ca orice femeie -nu ca mine- aşteptaţi cu drag ziua în care partenerul vostru vă va da INELUL.Aveţi răbdare, totul se va întâmpla atunci când trebuie. Cum să stai cu un bărbat care te-a cerut pentru că a fost forţat? Dacă vă înţelegeţi bine şi vă iubiţi, nu insista, o va face atunci când crede el că e bine.

Fată dragă,

Să te bucuri de ai tăi, la tine acasă. Dacă încă locuieşti cu părinţii şi ştii că atunci când te vei căsători, vei pleca şi îţi vei construi căminul tău, bucură-te cât mai poţi de dimineţile cu mama ta, de serile târzii cu întreaga familie, de mâncarea bunicii şi de tot ce ai în momentul acesta. Îţi va fi dor! Deşi îi vizitez aproape zilnic, nu mai e ca înainte.

Să te aranjezi cu drag pentru fiecare seară când vine să te ia de acasă. Pentru fiecare searaă petrecută în faţa porţii, în faţa blocului sau pentru serile de sâmbătă când vă întâlniţi cu gaşca. În următorii ani veţi ieşi amandoi pe aceeaşi uşă şi te va observa cu drag atunci când te aranjezi în faţa oglinzii. Tot pentru el.

Dragile mele,

să vă bucuraţi, să vă jucaţi, să vă iubiţi, nu vă grăbiţi. Aveţi răbdare cu ei, cu voi, cu lumea întreagă. Timpul se joacă cu noi şi dacă nu ştim să preţuim fiecare moment al vieţii, ne vem trezi târziu, cu un sac plin de regrete.