Jurnalul mireselor moderne

De ce să te căsătoreşti până în 30 de ani

De ce să te căsătoreşti până în 30 de ani

Desigur, vorbesc în situaţia în care ai pe cineva cu care îţi doreşti să faci acest pas. Pe cineva pe care ştii că ţi-l doreşti alături toata viaţa. Cunştinţele mele, căsătorite de la 20 şi puţin de ani mi-au povestit că au făcut un pas important pe care nu-l regretă şi pe care desigur că l-ar repeta.

Din discuţii, am reuşit să scot pe foaie 10 avantaje ale căsătoriei până în 30 de ani. Sigur că există şi dezavantaje ca în oricare situaţie şi alegere, însă e important să vezi părţile bune şi să ştii să profiţi la maxim de ele.

Aşadar,

  1. Când eşti la vârsta de 20, te poţi bucura de întreaga aventură a vieţii împreună cu cel mai bun prieten al tău. Pentru că da, cel cu care îţi vei petrece viitorul trebuie să-ţi fie cel mai bun prieten.
  2. Suport. E încurajator când ai alături de tine cineva care are aceleaşi idei despre viaţă şi care te înţelege şi te ajută să iei cele mai bune decizii în viaţa. Fie la primul tău job, fie la înscrierea în cadrul unei facultăţi sau unor cursuri.
  3. Dacă îţi doreşti o familie, corpul tău este în momentul cel mai bun de a-ţi oferi copii. Plus că voi veţi avea energia şi răbdarea necesară de a vă juca cu ei.
  4. Aveţi şansa de a sărbători mult mai multe evenimente împreună decât cei care se căsătoresc pe la….30. Aniversări, absolvirea facultăţii, un job nou, etc.
  5. Energie pentru cât mai multe activităţi împreună. Puteţi învăţa împreună diverse sporturi, puteţi merge la cursuri împreună, seri târzii cu prietenii.
  6. Planuri pentru viitor. E frumos să visezi alături de persoana iubită. Fie că plănuiţi să vă mutaţi, să cumpăraţi o maşină, să călătoriţi, totul va fi mai uşor în doi.
  7. Posibilitatea de a vă îndeplini visele este mult mai mare acum când încă sunteţi tineri, la început de drum.
  8. Când ai alături omul iubit îţi este mai uşor să îţi dai seama ce îţi doreşti de la viaţă, ce vei face pe viitor, cum te vezi peste câţiva ani.
  9. Începeţi totul de la 0. Majoritatea cuplurilor pornesc în viaţă neavând niciun suport financiar. Cu răbdare şi dorinţă veţi reuşi să construţi atât cât aveţi nevoie. În viitor veţi ştii să apreciaţi ceea ce aveţi şi să fiţi recunoscători.
  10. Creşteţi împreună. Asta este cel mai frumos lucru de care mă bucur chiar şi eu. E frumos şi interesant să vezi cum creşti împreună cu omul iubit şi cum chiar dacă pe parcurs vă schimbaţi viziunea asupra vieţii şi asupra a ceea ce vă doriţi, iubirea voastră creşte o dată cu voi….

Şi da, toate astea se pot realiza şi după 30 de ani, dar lăsaţi-mă să cred că intensitatea emoţiilor cu care descoperi fiecare moment la 20 de ani, nu se poate compara cu modul în care redescoperi aceleaşi momente la vârsta de 30 şi puţin.

 

Câte dintre voi (cele căsătorite de la 20 şi puţin de ani) sunteţi de acord cu cele scrise mai sus?